Attraksjoner

Det er mye man kan gjøre og se i Salten-distriktet, og her har vi samlet noen attraksjoner du kan se på din tur.

 

Sulitjelma-gruvene: 
De gamle gruvene i Nordland har vært et populært sted for å folk å besøke. Hvis du kommer hit vil du få muligheten til å gå i gruvene som ble nedlagt etter over 100 år med drift. Det vil være muligheter for å gå mange hundre meter inn i fjellet. Hvis du vil ha mer informasjon rundt Sulitjelma og gruvedriften kan du også ta turen innom museet som ligger i nærheten.

Blodveismuseet:  
Når du kjører oppover E6, og er på vei mot Saltdal, så kan du stoppe innom Blodveismuseet som ligger der. Det er reist for å informere besøkende om historien til den veien de kjører på. Blodveien har fått sitt navn etter at tyskerne fraktet fanger til fangeleirene i Saltdal. Det er også reist flere minnesmerker i ære for de som ikke overlevde leirene.

Dette er et en historisk attraksjon vi anbefaler deg å få med deg. Du vil også kunne gå få en guidet tur i museet. Ta kontakt med turistkontoret for mer informasjon.

Fauske marmor:  
På Fauske er det et stort marmorområde du kan ta en tur til. Det er et syn du ikke vil glemme. Det er en steintype som blir brukt overalt i verden, og det er blant Fauskes største eksportvare. Ved området vil det også være et museum du kan ta turen innom. Marmoren som er på Gardermoen kommer fra Fauske, og den har blitt anerkjent fra andre steder i verden.

Vil du heller besøke Fauske enn å ta turen til Gardermoen, så vil du ikke angre på det. Det er ikke langt unna motorveien, og det er enkelt å komme seg fram.

Saltdal kirke:    

Saltdal kirke er litt over 150 år gammel, og det var en stor feiring i kirken i fjor. Det er et bygg som er reist i en stil som skildrer historien på en god måte. Det er ikke bare gudstjenester som blir avhold i denne kirken, for det er en samlingsplass for de lokale som bor i nærheten. Det er foreninger og andre som låner noen av byggene tilhørende kirken. Det er kirken som står for mye av det som skjer i området. Det velkjente kirkelotteriet kan være gøy å være med på. Det er fortsatt en plass folk kommer for å se på den fine kirken i Saltdal. Det vil være informasjon om kirken rundt på plakater.